Je krijgt kanker. Maandenlang ben je out. Chemo, operatie, bestralingen… Je levert een verbeten en moedige strijd. En dan is het zover: je mag opnieuw aan de slag. Eindelijk terug de draad van je leven oppakken, weer onder de mensen komen en je nuttig voelen. Of niet?

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching kan een zinvolle ondersteuning zijn voor personen met kanker of een chronische ziekte. Zowel bij de diagnose van de ziekte, tijdens het herstel thuis als bij het hernemen van het werk. De emotionele impact van de boodschap dat je kanker hebt is niet te onderschatten. Je bent bezorgd om de diagnose mee te delen aan je werkgever, je collega’s, je cliënten, … Werk krijgt ineens een nieuwe betekenis in je leven. Hoe ga je daar mee om? De ervaring van je arbeidsongeschiktheid kan ingrijpend zijn. Je ziekte heeft een financiële, sociale en psychische impact. Opeens zijn er grote veranderingen in je dagelijks leven. Je maakt geen deel meer uit van de werkgemeenschap. Je verliest structuur en moet op zoek naar je nieuwe identiteit.

Er komen vragen over het (werk)leven dat je tot hiertoe hebt geleid. Wat motiveert jou om na de behandeling het werk te hervatten? Is het een symbool van fysieke gezondheid? Is het de bedoeling om al werkend energie op te bouwen? Ben je er echt klaar voor? Wat zijn de risicofactoren? Welke organisatorische veranderingen hebben plaats gevonden? Welke werkaanpassingen zijn mogelijk? Welke van je talenten kan je inzetten?  Hoe maak je een persoonlijk plan voor hervatting van werk op en hoe ga je daarover in gesprek met je werkgever? Hoe pak je het aan als je een heroriëntering wilt? Nu de zorg van de medische wereld weg valt, hoe trek je verder je plan?

Waarom loopbaancoaching?

40% van de personen bij wie kanker vastgesteld wordt krijgt de diagnose tijdens hun beroepsactief leven. 63,5 % van de personen die kanker gehad hebben keren terug naar het werk. ( Stichting Kankerregister 2013). We weten dat kanker toeneemt en dat tegelijk de genezingskansen stijgen. Kanker stijgt bij de jongere werkenden en wordt meer een chronische ziekte. Dat zorgt ervoor dat het aantal loopbaanvragen over werk en kanker zal toenemen.

De loopbaancoaches van Let’s Goos (zelf ook borstkanker patiënt) zijn gemotiveerd om een antwoord te bieden op deze nieuwe maatschappelijke en individuele loopbaanvragen van werkenden. Coachen bij werk en kanker is geen alternatief voor de Oncologische Psychologische begeleiding in het ziekenhuis. Het is een extra ondersteuning en werkgerelateerd.

LOOPBAANCHEQUES:

Je kan coaching gesprekken betalen met loopbaancheques die je aanvraagt via de website www.vdab.be of op het nummer 0800 30 700 Algemeen gesteld moet je op het ogenblik van je aanvraag van loopbaancheques voldoen aan volgende voorwaarden:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel

  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer, zelfstandige of in een vrij beroep

  • Je werkte minimum 7 jaar als werknemer, zelfstandige of in een vrij beroep

  • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding

Als je nog een contract hebt bij je werkgever en je ontvangt een ziekte-uitkering heb je ook recht op loopbaancheques.

Wil je meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op 014 14 02 91!